Search

Loading...

Mutiara Kata

""i wrote ur name in the sky, but the wind blew it away, i wrote ur name in the sand, but the waves washed it away, i wrote ur name in my heart, and forever it will stay"" "Do not run through life so fast, that you forget not only where you have been, but also where you are going, life is not a race, but a journey to be savored each step of the way." "when i lonely,i wish ur love, when i down,i wish ur joy, when things get complicated,i wish ur faith, when things look empty & i wish ur hope."

Clik-Clik

Nyanyian Cik εїз

10.29.2008
huwa...tension dah dekat 2 minggu aku x ble tdo mlm.....:(
"insomnia"????? oh tidakkkkkkkk!!!!!!!!!!!
rasenyer aku lebih rela cam dulu...ngah msg owang pun aku ble t'tdo....ihihihihi =)
sampai kene sound...oiiit..nak tdo tu sound lew awal2...;p
nak wat camner dah t'tdo....nama pun "ter" kan???;)

berbalik pd insomnia td...kebanyakkan owang penah alami sepanjang idopnyer...
bergantung pada cara ido dia gak....mengikut purata 30%-50% yg mengalami insomnia nie..cuma 10 % je yg mengalami "cronic" insomnia ...

biasanyer pempuan lebih kerap d'bandingkan ngan owang lelaki...ia x mempunyai definasi yg tepat sebab setiap org ade pendapat masing2...

insomnia nie ade 3 bahagian...

~~::~~simpton yg berterusan kurang dr seminggu d'panggil transient insomnia....

~~::~~simpton yg berterusan antara seminggu hingga 3 minggu d'panggil short-term insomnia..

~~::~~simpton yg berlanjutan sehingga lebih 3 minggu di kategorikan sebagai chronic insomnia..


~::~nota kaki = aku dah masuk short-term insomnia nie....:(...huhuhuhuhu...

nanti lew aku terngkan balik pasal insomnia nie erk??
aku pun dah naik berpinor mata nie nak baca tentang insomnia tu..hehehehhe...;)
nak d'jadikan cite...aku dtg2 keje pg td..huhuhu..tension bertambah2....dah lew x cukup tdo...
dtg2 tgk tempat aku camnie....




~~<<<<>>>>~~



tadaaaaaaaaa.....ihihihihi :-)

~~<<<<>>>>~~



dah ble relax2 sambil on9....hari biasa x ramai owang pun.....;p

bile kebosanan melanda..... ^_~

tunggu nak landing atas meja je nie.....;p ehehe...
huwa..mata dah x larat dah tu....;(
k lew....tata..nak g store jap....:)
faham2 sendri lew aku nak watper....wakakakakaka...:D












10.28.2008


~`~`~`hari nie besday pa......sowie pa lupe wish malam td...^_-ma ingat besday pa tp ma lupe dah masuk 28hb..adoyai.....
,,~~jgn r majuk erk???,,~~
ma kan dah tua..;(.....sowie k...betol2 x ingat...tau r ma salah...xyah lew nak perli2 pasal abg botak 2.....xde kene mengena tau,,~~ ^_~ huk2...cedey... :(
~~~~~~,,,,,,,,~~~~~~~~,,,,,,,~~~~~~~~~~,,,,,,~~~~~~~~~~,,,,,,~~~~~~~~~~~,,,,,~~~~~~~~
~::~ appy besday pa,,~~moga panjang umur & d'murahkan rezeki....~::~
~::~wish ur dreams come true...=p...,,~~::~
~::~wish cepat dpt gf baru...,,~::~ ;D
~::~semoga hidupmu d'berkati selalu...,,~~jgn lupe hadiah ma erkkk..ihihihihi :p~::~
xyah lew diet sgt..nanti ensem tp x cute plak....=)

10.24.2008
Tersebutlah cerita yang dikatakan berlaku di sebuah pejabat Majlis
Perbandaran Kota Bharu: (Kontraktor rumah = Abe Wan Din)


Kontraktor rumah : Ambo nak minta keluluse buak rumah, lagu manacaro?

Pegawai Bangunan : Lagu ni, mulo-mulo wat pele (pelan) dulu.

Kontraktor rumah : Pele? Ambo ado! Ambo bawak!

Pegawai bangunan : Mano, wak terbitla, kawe nak tengok.

Kontraktor rumah : Errrr! Tok leh! Tok Leh!

Pegawai Bangunan : Wak po tok lehnyo!, Lekaslo wak terbit!

Kontraktor rumah : Kalu tok tengok tok leh ko?

Pegawai Bangunan : Tok leh lo pasal kawe nak tengok, pas tu nakluluh kalu tak dok gapo-gapo
hok langgar syarat.

Kontraktor rumah : Eh! Ambo ghoyak doh, ambo malu benar.

Pegawai Bangunan : Malu wak gaponyo!Pas tu bawok pele mari sajo?

Kontraktor rumah : Ehhh! malu nak ghoyak, pele ambo kecik!

Pegawai Bangunan : Laa! Kecik pun tak po, kalu cukup syarat! Kalutak tunjuk, kawe nak sain
luluh lagu mano?

Kontraktor rumah : Nak wak terbit tunjuk kat mano?, orghe ramai ni!Malu ambo! Malu weh!

Pegawai bangunan : La!, tak po! Nak malu gapo la demo!Wak terbitatas meja kaunter ni!
Lekas la kawe ado kerjo lain lagi nih! Sibukbeno ni! Kena Fahe la!

Kontraktor rumah : Nah! Ambo wak terbit ni ha! Cepatla tengok!

Pegawai Bangunan : Laaa!(terkejut) , buke pele ni!

Kontraktor rumah : Tu la!, ambo ghoyak doh tadi ke?Pele ambo kecik!Mu nok tengok jugak

Pegawai Bangunan : Laaaaaa! Buke pasal kecik besonyo!, maksud kawePele Bangune (Pelan
Bangunan).

Kontraktor rumah : La! Ambo ingak pele nie!K! alu pele bangune, adolo dale beg nie! Tok ngoyak
pun pele bangune!. Mano ambo tahu!

Pegawai Bangunan : Kawe ingak demo fahe! Hok dok mari doh pun tokpenah jadi lagu nie! Dok
mano demo?

Kontraktor rumah : Gua Muse!




~~''nTaH aPa2 nTaH....^_^......"~~
10.22.2008


~~Xceli xde motif..hihihihi..:) ...~~
~~cume aku suke pic & kata2 dia je... ;D,,~~
10.21.2008
~~**Santana feat. Alex Band - Why Don't You And I**~~

Since the moment i spotted you,
Like walking round with little wings on my shoes
My stomach's filled with the butterflies... ooo and it's alright
Bouncing round from cloud to cloud
I got the feeling like I'm never going to come down
If I said I didn't like it then you know I'd lied
ooo.....



Everytime I try to talk to you
I get tongue-tied
Turns out that everything I say to you
Comes out wrong and never comes out right



So I'll say 'why don't you and I get together
and take on the worldand be together forever
Heads we will and tails we'll try again'
So I say 'why don't you and I hold each other and fly to the moon
and straight on to heaven
Cause without you they're never going to let me in'


When's this fever going to break?
I think I've handled more than any man can take
I'm like a love-sick puppy chasing you around
ooo and it's alright
Bouncing round from cloud to cloud
I got the feeling like I'm never going to come down
If said I didn't like it then you know I'd lied


And slowly I begin to realize this is never gonna end
Right about the same you walk by
And I say 'Oh here we go again, oh'

~~Sejak bile lew aku layan lagu santana erk...;)~~

~~pape pun lirik n lagu dia best...x kisah lew sape yg nyanyi....~~

~~Ingat nak letak video tp x dpt cari embed code..=(~~


10.20.2008
huwa..xtau nak tulis ape...cam ade nak tulis tp...kemalasan melanda x ingat dunia...
tu yg dok tgk blog nie..tp xde ape yg berubah pun...
aduhai..naper erk 2,3 hari nie...

********************************************************

konon2 nak update blog bagi lawa ckit....
tp xtau plak nak wat camner... :(


********************************************************
10.16.2008
balik keje aku dapat call dr sowang mamat nie...
membe chat zaman study..kekal walaupun jarang contact...
sejak 2menjak nie aku lg lew jarang text sesapa...jimat credit...huwa...kedekut...ye ke??
msg ngan yg betul2 rapat @ family je...tu pun cam over budget je...aduyai...:(

borak punyer borak dia cakap....awak maybe tahun depan saya nak kawen...
tekezut beruk ade gak..dlm dia cbok2 memilih..xde sape2 konon menepati citarase dia tu...
alhamdulillah..k lew tu...dia pun dah banyak berubah...
mamat nie ego & panas baran plak tu..aduyai...mane x gf sume lari...
dulu alasan dia tunggu pempuan minang coz xde duit r..xde kete lew...pempuan plastic lew...

aku pun xtau camner lew tahan perangai dia nie...
kdg2 dia call aku..tp baru tanye soalan lazim...katner?chat??dah makan?keje ok??
dia cakap..awak nie..saya call awak nak suruh heppykan saya...tp awak wat saya xde mood..
pastu...pap!!! (bunyi telepon d'letak)....x btul ke mamat nie...
suke2 dia2 je nak marah owang erk???
aku memang bukan spesis yg leh wat owang senyum selalu...
so nasib lew...selagi aku x msg dia...selagi tu dia wat xtau...
tp ngan mamat nie aku selalu saje nak wat dia panas ati..dia ingat dia sowang je ble wat camtu...aku pun ble lew...hihihihi ;p

tp dia tanye betul ke keputusan dia tu kat aku...
dia kata gf dia tu x tunjuk yg dia syg kat mamat nie...
pastu bla..bla..bla.....dia cakap dia nak harung je...kot xde jodoh...xde lew...

dia tanye awak tu bile plak...bf baru ape cite...
bf baru??ade ker??aku bukan banyak scandal ke??hihihi
ade ke??anak ikan pun xde...wakakaka...=))
pastu siap dapat ceramah free lg dr dia...
berubah lew ...ape lew......blah..blah...bla....
pape pun "wayne" thanks erk??

semoga berkekalan lew jodoh hendaknyer...
insyaallah..saya akan musahabah diri..tgk apa yg x betul ngan diri ini...
ewah..ye..ye...ork je aku nie kan....:)

buat jgn x wat.... :p

gendang gendut tali kecapi...
lain d'mulut,lain d'ati....hihihihihi.....;)
10.14.2008
pagi lg dah rase letih semacam je badan nie...
dtg keje pun...wat keje cam kura2...xde semangat langsung....
huuuuaaaaaaahhhhhhhhhhh~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tension~~!!!!!!!!!!
cuti x dpt...hari nie pa naik laut...pelantar bunga raya...katner ntah..ihihihi
teman baru pun majuk bawa diri.........
pa pun majuk gak..ngah2 msg ngan dia pastu aku tertdo....
pg nie dia gerak g ganu kul 7 lebih....tdo kot...tu yg senyap je...
biasa sebelum g dia akan gtau....
kul 3.30pm dia kata baru sampai...pas asar aik bot...



nasib baik dia x majuk...
teman baru still mendiamkan diri....nanti lew..aku pun xtau nak bg dia keputusan camner..
last2..seharian semalam aku dok edit photo...tu pun gara2 membe keje yg tunjuk...gf dia tolong edit pic n wat theme...so ape lagi....sume owang nak try....
huhuhu...aku lew yg tolong edit coz aku yg dok depan pc...
system connection problem...jap ok jap x....sampai manager pun naik feed up...:)
termasuk lew aku...staff lain bengang coz wifi pun ade problem...so x ble lew dia owang on9...
zedge pun dpt on9 jap je...dpt jumpa membe2 jap...jadi lew..lepas windu... ;)



inilah hasilnyer...hehehhehe.... =))




~~**potret lew konon**~~




~~**peberet picture**~~
~~**iklan sunsilk (kerana dirimu begitu berharga)**~~
~~**vouge konon (membe aku cakap ratu jamu)**~~
~~**Liza Yg comey (konon2nyer)**~~
~~**pa yg perasan cute (jgn lupe nak balik darat erk..)**~~
seharian .....hasil kesabaran dengan system yg kejap ok jap x.....:(
benda simple jd lambat.....moral of the story....mase itu emas.... ;-)
pasnie wat theme plak.....tp....tgk mood lew....hihihihihi
caiypo..caiyo....caiyo....









































10.13.2008
hari nie agak xde mood... :(

2,3 hari sebelum bulan mengambang..mood aku memang camnie...

nasib lew sape yg kene tempias tu...

faham2 sendiri lew beb...=)

dah lew mood camnie..pastu ade je anasir2 yg saje cari pasal...

anyway aku bukan nak cakap pasal nie...





pasal adik angkat merangkap teman tapi mesra yg berubah sejak 2 menjak nie...:(

aku cite serba ckit tentang "DIA"...kenal dah lama aku pun x ingat bile..heheheh

pelupa katakan...bak kata membe aku..akak tu bukan makan semut tp sarang semut...

ade ke cakap aku makan sarang semut...sejak dah berzaman tinggal zaman study & keje

yg x perlu memikir...so jd lew camnie...:(

kami start rapat bile aku clash ngan xbf 2 thun lepas n then aku contact dia balik

mase tu dia ade gf lg...tp x lama dia pun kene tinggal gak cam aku...huhuhu..cedey nyer masa tu..

so we become close to each other....



***hari2 msg

***hari2 call...sekejap tp banyak kali

***hari2 kejut bangun tdo

***hari2 wat report...



c!!!!!!..wat the hell relationship like this....

so korang nilai sendiri..sampai lew skang...panggilan pun dah tukar "PA" & "MA"

but.....we just brother & sister...

mesti sume x caye kan....caye lew..caye lew...tp itulah hakikatnyer...

bile aku tanye dia...dia kata...xpe lew...kite je yg tau hubungan kite...

biar lew ape owang nak cakap ..so aku pun wat2 pandai je r....:))

dia penah suruh aku cari bf kat alam maya nie...huh...walaupun ramai je yg dah mendirikan rumahtangga ngn cara nie...

tp aku wat bodo je bile dia cakap camtu....

alasan dia...pa nak tgk gak my sis kawen....aduyai....

cakap senang r....



dia beraya kat laut coz kapal xde nak balik sebelum raye...

baru seminggu beraya kat darat...

semalam dpt msg dia...."esok mugkin pa naik laut lg".....

aku tanye apsal??kan baru balik...

dia cakap...sebab ma dah x sayang pa......terkedu aku jap...

dia start berubah bile aku jumpa ngan teman baru....

pastu 2 hr aku senyap x msg dia...tu yg dia cakap aku berubah...:(

pA....Ma still sama cam dulu....ma e-class dengan ape yg ma wat tuk Pa selama nie....

time kasih gak coz teman ma selama nie...sudi jadi teman,jadi adik,jadi sahabat yg memahami....really...ma sayang pa...
ma xkan datang kat pa bile time susah je.....ProMisE!!!!!!

insyaallah ma xkan berubah sampai bile2 kecuali pa yg nak ma berubah...NOKTAH!!!!!!!!!











10.12.2008



huhuhu..dah beberapa hari x update blog...


xtau nak tulis ape xceli...


hari tu offday aku g tgk eagle eye...


best gak cite nie...thriller katakan...:)


so aku letak lew sinopsis cite tu ckit dlm nie...tolong promote lew konon2... ;-P
~~Main cast~~


Shia LaBeouf as Jerry Shaw: a young slacker who is framed as a terrorist and vows to clear his name with the FBI's help. LaBeouf also plays Ethan Shaw, Jerry's twin brother who is a skilled, intelligent man in the Air Force with a secret occupation.
Michelle Monaghan as Rachel Holloman: a single mother who is also framed as a terrorist and vows to clear her name with her companions.
Rosario Dawson as Zoe Perez: a government agent who is tracking down the terrorist cell.
Billy Bob Thornton as Thomas Morgan: the patriotic leader of a homeland security team tracking down the cell.
Ethan Embry as Toby Grant: Morgan's companion whom he assists into tracking down the cell.
Anthony Mackie as Major Bowman: A soldier assigned to monitor the super-computer.
Michael Chiklis as George Callister: The U.S. Secretary of Defense.
Cameron Boyce as Sam Holloman: Rachel's Son
Julianne Moore as ARIA: The supercomputer whose machinations form the basis for the film's events.
~~Sinopsis~~
Jerry Shaw and Rachel Holloman are two strangers thrown together by a mysterious phone call from a woman they have never met. Threatening their lives and family, she pushes Jerry and Rachel into a series of increasingly dangerous situations--using the technology of everyday life to track and control their every move. As the situation escalates, these two ordinary people become the country's most wanted fugitives, who must work together to discover what is really happening--and more importantly, why.
malas nak cite pjg2...copy & paste je lew..ihihih...So kot rase cam menarik tu..ringan2 kan lew kaki g ke wayang berhampiran...=)
::pesanan penaja::
sesiapa yg dah tgk tu ble lew kongsi2 komen anda tentang cite nie... :-)
daaaaaaa.......







10.08.2008
huwa........:((

ingat nak post semalam tapi sebab masalah teknikal yg x d'undang...

terpaksa lew aku post hari nie...

10.30pm...selepas wat cash recon aku pun kire keuntungan yg masyuk...
tapi.......nape kurang nie....(sambil mengaru kepala yg x gatal)....

cam tpu je...penyedap ayat....

dah kira 2x pun duit masih kurang seperti yg tercatat dlm sbclient...

tanye alan,benny @ seangkatan yg ade wat bil mase aku xde...tp sume cakap dah bg...

check punyer check masih x jumpa ape yang x betul yg mengakibatkan hilang "rm50"

huhuhu...tensionnyer..ilang lagi....:((

dah lama x hilang selepas "TA" sowang lg tu benti...nak x nak kene lew aku cover2 mana yg

patut nanti...:(

nie lah nasib "accountant x bertauliah"...saje nak bg sedap ati sirik...

nak jadi accountant memang x dpt lew....nak jd ngineer separuh jalan...hihihi...

malas nak pk...aku terus tutup laci...wat muke (@#...*)....tunggu balik je r...

wat xtau je asst.manager sebelAh aku...dia pun tgk ATAS bawah baru tanye...

amacam..settle lom...aku cakap dah hilang...ganti je lew...(cam bagus je...xtau duit mkn pun lom

tentu lepas)...maklum lew pas raye kan...


10.07.2008
yahooo.........=))

akhirnyer tercipta gak 1 blog tuk aku meluah rasa...

actually xtau nak tulis ape...tp bile dtg ape nak d'luah xde tempat plak...(sambil menepuk dahi..:p)

atas dorongan seseorang...eceh..ayat nak best...hihihihi...

{saya mesti sokong punya la...}

"AWAK" time kasih erk...awal2 dah ade "owang" nak jd pembaca setia...

tu yg semangat nak wat gak blog nie... ;p
::pesanan penaja::

cukuplah tuk permulaan...bak kata org "pelan2 kayuh" .....\m/














Masa tuk Cik εїз

Pesanan Cik εїз

Chit Chat


ShoutMix chat widget

Followers