Search

Loading...

Mutiara Kata

""i wrote ur name in the sky, but the wind blew it away, i wrote ur name in the sand, but the waves washed it away, i wrote ur name in my heart, and forever it will stay"" "Do not run through life so fast, that you forget not only where you have been, but also where you are going, life is not a race, but a journey to be savored each step of the way." "when i lonely,i wish ur love, when i down,i wish ur joy, when things get complicated,i wish ur faith, when things look empty & i wish ur hope."

Clik-Clik

Nyanyian Cik εїз

5.29.2010

Aku jalan2 td...tibe2 ternampak nie...selama nie dok baca je org wat contest + masuk contest...kali nie aku memang nak sgt masuk coz hadiah dia sgt "BRAVO" ...walaupun dah hampir2 ke garisan penamat contest nie...aku nak join gak..kalau terlepas wajib la aku p kedai cenderahati p cari music box tu.....agak2 jumpa ker????sebab naper aku sgt2 excited nak join contest nie.....


εїз
....aku memang sgt2 suke kat music box...ade sesape nak bg????

εїз....aku suke warna pink + butterfly...sume nak pink...hehehe
εїз....saje nak try test..mane tau ade rezeki...:) lebih2 lg tengah jiwa kacau nie kan...huhuhuh


syarat kena komen pasal blog kak eynda kan...ermmm...blog kak eynda simple + menarik gak..warna pink..i like...setakat nie x la lambat sgt nak view blog tu..pic2 pun besar..senang tgk & entry2 yg x penah miss cam aku nie...sgt jeles w/pun kak eynda sibuk sebagai ibu pada adam & hannah dia tetap sempat pos entry terbaru...blogger tegar gtu...pape pun skang memang hari2 jalan kat blog kak enyda..nak tau pasal rumah baru dia yg cantik tu...:) hehehe...setakat nie blog kak eynda tu dah cukup sempurna bg aku...bukan sebab nak hadiah..tp kenyataan...x caya jom check blog kak
EYNDA... moga kak enyda terus menjadi blogger tegar...

Jom kite check ape yg aku nak sgt tu....tp ape pun bergantung kat rezeki gak kan???:)
5.28.2010
:puteh_24:huuhhu..again..again...again...again...& again....:puteh_25:so tired...why must i still think about YOU ...:puteh_14:ya allah kau berikanlah kekuatan tuk hadapinyer lg...:puteh_21:walaupun ah d'jangka apa yg jadi tp kenapa sakitnyer...........tuhan je yg tau:puteh_15:betul ker kite akan bahagia bila org yg kite syg bahagia...?????:puteh_29:xtau nak cakap ape yg aku rase skang.....:puteh_30:sesungguhnye ALLAH selalu memberi dugaan untuk org2 yg d'sayangi... :puteh_6:amin...
5.25.2010
huhuhu...bosan tol hari nie...malas tul nak wat keje...nak update blog pun xde semangat..sebab semangat keMALASAN...yg melampau..huhuhu..fs02semalam aku godeh2 fb nak cari membe2 lama...dr hari tu cari x jumpa2...last2 jumpa linda...tgk friend list dia ramai je membe2 sek ren + sek men dulu..ihihihi...tu la..banyak sgt sek...membe ramai tp xtau lew diaorg ingat aku lg ke x..hehehe..fs04biasa la aku nie kan pemalu...ahaks..fs16masing2 tayang anak kan..huhuhu..bertahun x jumpa diaorg..biasa la..ade yg dah berubah muka + size...kalau nama lain tu wajib la x perasan kan...ngeee3xhuhuhu..tu la sape suruh gune nama lain..kan x jumpa...ihihi....d'tujukan tuk diri sendiri gak..hehehe....habis seharian jalan2 tgk pic membe2 lama kat fb....x sangka bestfriend aku pun ade blog..hehehe..x caye jom check blog AZA ngan kembar dia...FARA...jgn pelik plak yg tgk blog diaorang tu muka x sama...maksud aku kembar sebab umah sekangkang kera...dari sek ren sampai masuk u pun diaorg sekelas...cume skang,maybe ngan life masing2..maklum la fara dah nak jadi ibu dah..tp kalau nak jumpa tu rasanyer x susah pun kan??? :)fs12 kebosanan...huwa...jom layan pic aku yg semakin mengembang nie...adoiiii...asyik nak makan...makan...makan...makan je...ape nak jadi nie.......huhuhu
5.22.2010
http://emo.huhiho.comhehehe...semalam cari balik sijil2 aku coz nak minta keje baru...pastu t'nampak la sijil kat bawah nie....http://emo.huhiho.comhehe...dah lama x dpt sijil sejak habis study kan...hari tu g jalan2 ble plak dapat sijil nie...nggeee3xhttp://emo.huhiho.comxtau suratan atau kebetulan...ewahh..tp sgt sedih banyak gak sijil2 aku yg hilang masa bilik tempat tinggal barang2 uitm tu kena pecah ngan dak2 plkn...http://emo.huhiho.comsedih woo masa tu...memang nangis pun ngan baju & seluar yg hilang..barang2 lain...tp kesian kat org yg tinggal pc kat bilik tu...mouse kemana..keyboard kemana...huhuhuuhttp://emo.huhiho.comermmm...tp last2..kes nie senyap je...sebab tu la skang plkn cume dak2 lepas spm je yg g...& dia org x d'tempatkan kat dalam kampus lg...cume kat kem2 yg memang khas untuk dia org je...itu la yg sepatutnyer...http://emo.huhiho.comkan dah jauh aku membebel


...nak tunjuk flight cerfiticate kat bawah nie je...http://emo.huhiho.comehehe...kalau korang nak g la genting SKY VENTURE...best tu...thanks la kat abg ZAM..coz suruh jue try gak..kalau x try hari tu..mesti x dpt experience + sijil nie...http://emo.huhiho.comnanti aku tepek pic yg ambik hari tu erk..lupe letak mana memory card..tu la...bawa kamera canggih tp xde bateri pun x gune gak..ihihihi..kena la gune gak hp cam ayam tu...http://emo.huhiho.com






kalau rase nak g & try tu korang ble la survey2 kat CNIE ......selamat berseronok...http://emo.huhiho.com


5.21.2010
hehehe...hari yg bosannnn...malas nak balik kg @ kuar rumah...nasib baiklew ade adik yg baik hati meminjamkan laptop dia tuk aku on9 kan...hehehe...mekasih IShar... :)

ingat x tag semalam yg aku wat...music group yg start dr huruf J....joan jett...memang x penah tau pun..ihihihi..nie pun tanye membe keje aku...hahaha...bosan2 tu aku try la search kat youtube nak dgr lagu dia org..so ini lah hasilnya...;) cam best plak layannnnnzzzz...


nota kaki..:: buat razefazely....saya rindu awak...huhuhu...
5.20.2010
hehehe...baru je jwab tag dr mza...dapat tag dr amoi nie plak...agak2 sape???hehehe..aku tag dia tp x perasaan dia dah penah wat tag tu sebelum nie...sowie shannice eh..so kat bwah nie la tag dr amoi shannice yg baru je masuk lower six..wish u luck...dah habis minggu orientasi lom???

rules :


it's harder than it looks

copy to your own notes

erase my answer

enter yours and tag twenty (20) people

use the first letter of your name to answer each of the following questions..

they have to be real

nothing made up

if the person before you had the same first initial, you must use different answer

you cannot use any words twice

and

you can't use ur name for the boy / girl name question.





'

'

'

'

'

What is your name: Julie



A four-letter word:Jump

A boy's name: John (jamal..jamaludin...xkan x kenal kot...hehehe...)



A girl's name: Janice (jenab...best gak..klasik ckit...)



An occupation: Journailist



A colour: Jingga (merah bata...)



Something you wear: Jeans ( all of u wear it....hehehe)



Name of food: Jagung.... (nak bakar ke rebus???? )



Something that can be found in a bathroom: Jamban (hehehe...zaman sekarang bilik air termasuk toilet sekali kan???? k la tu....:) )



Name of a place: Johor (Proud 2 be johorean...Hidup johor...:p )



A reason for being late: Jammed.... (biasa la kalau duk kl....duk kg xleh guna la...ihihihi)



Something you shout: Jangan!!!!!!.....jealous....hehehe



A movie title: Juon (Jaga dalam selimut ade juon...;p )



Something you drink: Juice (baik tuk kesihatan.....)



A musical group: Joan Jett (hehe...aku pun x penah dgr music diaorg...)



An animal: Jaws....(jerung la....)



A street name: JALAN...Johor Selatan... (eh ade ke...hehehe)



A car name: Jeep (Jaguar cam lg best je...ihihihi )


>

>

>

> 20 lucky blogger...ermmm cam banyak sgt je...aku kurangkan ble x...shannice bg follwower dia...aku pun nak tag my follower gak lew...ihihihi..to all my follower...kot rajin sila lew wat tag nie ye....daaaaa....;)

5.12.2010
1) adakah anda rasa HOT?

mmg tgh HOT. menyampah gler....huhuhu


2) Upload wallpaper PC/laptop yang anda gunakan sekarang..?

3) Cerita pasal gambar nih...


biasa aku on9 kat pc company je...so wallpaper plain je..pic kat atas tu wallpaper yg aku letak tuk pc kat umah tu..pic family aku masa family day thun lepas...


4) Kali terakhir makan PIZZA...?

ntah.... x ingat sbb x brape minat sgt..tu yg lama...tp cam teringin nak makan je skang..ihihihi

5) Lagu terakhir anda dengar...?

aku bukan aku....lagu blog aku la...ihihihi...ngh gler ngan lagu nie skang...:)


6) Apa anda buat selain selesaikan tag nih...?

main pet society kat fb...:p hehehe...sape ade main ble add aku erk..siap promote tu..ngeeee3x..


7) Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa.....

ermmm...akak je la kot...sebab aku anak sulung...

8) Tag lagi 5 orang sape yer nak tag...?

ermmm...sape erk....dah lama x jenguk2 blog yg aku biasa jenguk dulu....














9) Siapa orang no 1 pada anda..?

shannice...baru je follow blog dia..blog dia simple tp menarik..yg menarik gak..dia b'blogging dgn bahasa melayu walaupun dia cina...


10) Katakan sesuatu pada orang no 5...?

kak maaf hari tu jumpa x dpt borak panjang..akhirnya jumpa gakkan...;)

11) No 3 ada hubungan dengan sape...?

ermmmm...dengan husband n anak2 dia la..hehehe :)

12) Bagaimana pulak dengan no 2....?

along...dr blog dia la aku belajar camner nak cantikkan blog & tutorial photoshop..tp along cam xnak wat tutorial photoshop lg...huhuhuh

13) Kata-kata cinta dengan orang no 4...?

ape erk...ermmmm...stay cute + comey + eppy selalu...sorry lama x jalan2 ke blog lynda..:)

14) Berikan 5 fakta yang anda tahu pasal orang yang tag anda...?

1.tunang org...che abg dia dok kat labuan..jauh kan???

2. nak sambung master bulan julai nie...engineering..wish u the best

3. x lama lg nak kawen la kot...

4.emm..seorang yg suke berkawan...coz dia yg jalan2 kat blog aku dulu...:)
5...ermmm..ape erk...aku x habis explore blog dia lg sebenarnyer...ngee3x...sowie mza...
5.11.2010
huhuhu...agak bz x upated blog...bz ngan kemalasan..ihihihi..hari tu try wat auto publish tp cam x jadi je...fs02toink...toink...xpe la...nanti usaha lagi erk..banyak benda nak cite tp banyak sgt makan huruf "M" tu kot...fs20tu yg sebulan brape kali je aku update blog nie...fs27ihihiihi
bulan 3 hari tu balik kg...masuk2 umah terkezut aku tgk binatang nie...fs23hehehe..besar tu...adik aku punyer keje la nie...ngah cbok wat wau tuk masuk pertandingan...aku nak angkat pun berat tau benda nie..camner nak naikkan plak...hehehe...
pic kat atas tu aku ambik masa aku balik hari tu..ihihi...& baru2 nie aku balik dah xde dah kat umah..tp dia dah siap wat yg barufs06...yg lg rumit rasenyer...kalau aku...xde maknanyer nak wat camtu...ihihihfs04sebab ape???sebab dia lukis corak2 tu 1 hal..pastu warnakan kertas2 tu gune pen yg ade kilat2 tu...tau x??ermmm..korang tgk pic nanti agak2 tau la kan...xtau wat2 tau gak la eh??dulu aku suke beli pen nie sebab warna warni + kilat2...cantik kalau tulis kat buku autograph...hehehe..zaman sekolah...fs21ptg malam balik keje g warnakan...kalau ckit xpe...hehehe..banyak tu...fs28x caya???tgk pic kat bawah nie...hehehe..ini lew hasilnyer setelah berbulan2 mewarna corak2 tu...xtau brape banyak RM dia beli pen2 & marker tuk warnakan wau2 tu....fs11sebelum tu mak aku ade gak gtau dia ade masuk pertandingan..dapat no.3...dia gune wau yg mana 1 tu...x pasti plak...ngeeee3xx...fs30lupe plak nak ambik ade lg 1 yg masih dlm proses....fs16
5.05.2010
❀.•❤•.¸✿¸.•❤•.mencintai seseorang tak semestinya memiliki dirinyaoleh itu sayangilah diri kita dari disakiti oleh cintakerana cinta tidak semestinya membahagiakan kita❀.•❤•.¸✿¸.•❤•.
❀.•❤•.¸✿¸.•❤•.
jika kamu mencintai seseorang bebaskanlah diajika dia kembali padamumaka dia adalah milikmujika tidakmaka dia tak akan pernah jadi milikmu❀.•❤•.¸✿¸.•❤•.

:puteh_24:huhuhu...tibe2 teremosi plak...ermmm..saje nak melayan jiwa hari nie..:puteh_21:agak2 ape korang rasa kalau tibe2 korang x d'perlukan lagi.....marah...sedey..kecewa..bengang...rasa di khianati..hehehe...cam2 lg kan???:puteh_23:aku x tau aku rasa yg mana @ sume sekali tu dah bercampur jadi 1...:puteh_5:errmmmm...mungkin dah tiba masa aku x harapkan @ bergantung kat dia lagi kan...:puteh_25:yup...caiyok...caiyok...:puteh_6:u can do it......:puteh_12:

Masa tuk Cik εїз

Pesanan Cik εїз

Chit Chat


ShoutMix chat widget

Followers