Search

Loading...

Mutiara Kata

""i wrote ur name in the sky, but the wind blew it away, i wrote ur name in the sand, but the waves washed it away, i wrote ur name in my heart, and forever it will stay"" "Do not run through life so fast, that you forget not only where you have been, but also where you are going, life is not a race, but a journey to be savored each step of the way." "when i lonely,i wish ur love, when i down,i wish ur joy, when things get complicated,i wish ur faith, when things look empty & i wish ur hope."

Clik-Clik

Nyanyian Cik εїз

4.26.2009



1st award dari en zizan4444..mekasih ye..katanyer award dr italy..siap salut emas gtu..hehehe..

pd sesapa yg ade tin susu @ kekurangan susu d'rumah boleh lew pas kat en zizan nie ye..=)





2nd award...dr datin bokbong...banyak datin bg award ye...banyak betul syarat2 erk...
Syarat-syarat menerima award ini:

1.Pastikan jantina anda adalah perempuan..
of course lew aku pempuan..bgeee3xx..

2.Copy badge sebagai award anda-
tuhh da copy daa...-CHECK!

3.Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
1) pompuan dijadikan Allah dari rusuk lelaki (our jodoh)
2) pompuan semua cantik2 & gojes lawa!
3) pompuan mempunyai perasaan yang halus & instinct yang kuat.
4) pompuan je yang boleh rasa nikmat mengandung & mana2 pompuan yang meninggal semasa melahirkan anak dapat pahala mati syahid.
5) pompuan boleh 'cuti' di bulan Ramadhan tanpa perlu dipertikaikan! *wohooooo!!
6) tanggungjawab pompuan yang dah kawen *highlight okeh! cuma perlu taat pada suami tapi tanggungjawab lelaki?!? *isteri, parents, saudara2 pompuannya
7) duniawi : pompuan boleh pakai perhiasan2 baju2 make-up2 yang coman2!!

4.Pass kan award ini kepada girl-friends anda
KHAS PADA FOLLOWERS POMPUAN AKU JE! *hehehehe..nak wat camne..dah namanya pun "beautiful GIRLS award"!

**banyak lg award dari datin paduka..tp lom berkesempatan tuk ambil semua coz ade yg bersyarat...maaf datin yg kat atas tu pun copy paste..kekeringan idea nak nak memenuhi syarat...ngeee3x....

3rd award dr princess froggy..dah berzaman x ambik lg...sowie pincess frogy...icons froggy kat page anda pun comey2x belaka...=)








1. Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?
beli sume aku nak...bawa family melancong..derma ckit tuk yg memerlukan...:)

2. Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?
of course ramai peminat...hehehe

3. Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
suruh c "dia" buat dulu tuk buktikan cinta dia...wakakkaka..

4. Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
Blog aku.suke aku lew..lawa ke buruk ke...ko cbok apehal????!!!!

5. Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda. Kira perkahwinan yang ditetapkan keluarga lah?
insyaallah x..coz mak aku suruh pilih sendiri..hehehe

6. Kalau tiada lagi hari esok?
harap2 dah selesaikan tugas2 kat muka bumi nie sebagai khalifah allah..& dpt bawa cukup bekalan tuk kehidupan d'akhirat kelak...

7. Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
wat cam dia xde je lew...

8. Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
eeee....x sanggup kot...

9. Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
xtau camner nak hadapinyer...

10. Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati? Nyatakan nama artis/selebriti tersebut.
artis???sape erk??x t'pk lew masa nie...hehehe ;p

11. Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
ade ke lesen???bunuh binatang pun x sanggup..huhuhuhuhu

12. Kalau orang kata anda kacak/cantik?
eh ye ke?mekasih...pape pun ciptaan allah sume cantik menarik & d'boommmm....

13. Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?
opppssss...x mungkin....!!!!

14. Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yang romantik?
wah sonoknyer...lg2 ngan org tersayang...dunia nie cume milik berdua..ihihihi..:p

15. Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
biar masa & takdir yang tentukan...kite cume merancang...

16. Kalau anda memenangi anugerah? Dan anugerah apa yang anda inginkan?
anugerah??huhuhu..cam best je...pelakon terbaik...haahhaha..

17. Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? Bangsa asing mana yang anda inginkan?
berpeluang ke?ngeeee3x..x penah t'pk pun...tp x nak lew belah2 india,nepal,bangladesh tu...ihihihi

18. Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
nak x nak kene terima gak... walaupun ambil masa ckit..

19. Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
tu nasib lew kan..cemburu yg elok xpe..cemburu yg pape ntah...just 4get it...

20. Mengenai orang yang tag kamu ni?
adik mielia yg comey..dok penang..keje kat A I KONSULT, Bukit Jambul Indah & berharap nak sambung study as soon as possible...SORRY dik akak copy paste je dr about clara..=)..jgn mare aaaa...

21 : I'm tagging :

*datin paduka bokbong
*kak lin
*cik yana
*sufy
*eddie dewanaga
*alan



notakaki :: dah settle adik clara punyer tag..pasni aku ble collect award2x yg dah lama x terambil...maaf ye sume...
















post signature

4.23.2009

huhuhu..hari nie dapat berita yg kurang baik sebenarnyer...adik angkat (pa) g check hari nie..

doc c'firm dia ade migrain tahap kritikal..itu yg dia gtau...baru balik dr laut 2 hari...patut lew

perangai dia pun berubah...huhuhuhu...sorry pa...x sangka plak sampai camtu...

selalu ma pesan suruh check pa kata nanti2...dah teruk baru nak check...aku pun xtau nak bg

semangat @ kata2 perangsang ke ape ke kat dia...mesti dia cedey...pa jgn lupe gtau mak erk??

ma tau lew pa xnak susahkan hati mak..tp ..sampai bile nak rahsia kan...gf dia pun xtau.....

nasib baik pa gtau ma...kalau x.....faham2 sendiri lew...dah lew awal2 pg dah kene basuh...salah

org lain aku yg kene...=(...pastu manager cbok check cctv coz ade lcd hilang...

pelik x..besar2 camtu pun...ble hilang kan?? huuuhuhu..sume org moody hari nie...nape erk???

yg penting esok aku cuti...penat luar dalam nak pk pasal org lain...hehehe...

konon2 pk problem mengalahkan pm ...hahahaha...k lew..pada clara..nanti jue wat tag tu erk??

lom sempat lew dik...princessfroggy..lom sempat ambek award...harap maaf sume...kepada yg

singgah blog nie...jgn lupe tinggal jejak ye...kalau aku dah free insyaallah..akan ku jejak korang

kembali....muhahaha...:)

post signature

4.22.2009
Salam kenkawan..dah lama x update kan??hari tu g jenjalan....balik xcited nak update tp aku agak bz kebelakangan nie... hari nie baru betul2 free & berkesempatan nak updated blog..hehehe...cam aku cakap sebelum cuti... g gathering member2 zedge.net kat genting...dah bertahun dok chat hari2..baru kali nie jumpa bertentang mata...walaupun 1st time jumpa tp cam jumpa kawan2 lama yg lama x jumpa...hehehe....sgt heppy wooooo....

cam nak pecah perut kite org gelak2...huhuhu...miss u all sgt2.... walaupun x dapat main pape...tp still heppy...maybe next time kite leh jumpa lg... mekasih sume...kak niz..myra..syira & qis.....miss & luv u all...pada kak niz..yg tertinggal flight tu...jgn cedey2 erk..insyaallah setiap yg berlaku ade hikmahnyer.... jom kite layan gambar plak...

post signature

4.15.2009


:hippie:selamat pengantin baru buat my best friend rohimah poninan & pasangannyer..zaidi mohamad..moga berbahagia selalu & kekal hingga ke akhir hayat...:hippie:

actually dia gtau nak kawen bulan 6...tp tibe2 je minta address aku nak send card minggu lepas..

rupenyer dia awalkan majlis coz dia cakap banyak problem..ingat baru nak tempah hadiah yg special ckit tok dia...tp sebab kelam kabut...aku beli ape yg mampu je saat nie..fs24

hadiah pun bungkus pg2 sebelum g...fs16nasib baik lew ade mak cik aku dok palong timur 1 tu..kalau x...c'firm sesat gak....susah ckit lew nak cari rumah dia tu...hehehe..aku x dpt sembang lama ngan dia..sampai2...dia dah nak sanding..dia suruh aku g makan & pas makan dia sanding...ingat nak balik pas dia sanding tp "driver" aku dah cbok2 nak balik...so terpaksa balik time dia sanding....x dpat aku nak bergambar ngan dia...so sempat snap 2,3 keping je gambar coz henpon aku plak meragam..fso1x lama pastu ujan plak..nasib lew dah dalam kete..g sane pun dgn harapan dapat jumpa membe2 lain yg ade kat palong timur tu yg aku kenal masa form lower 6 kat STS (Sek.men.tinggi segamat)..tapi harapan hampa...dgr2 ramai gak yg dah kawen...moga dia org sume bahagia selalu...

esok aku nak g kl....hehehe..nak bersukeria ngan member on9 kat zedge....fs11sesiapa yg kat cnie ade akaun zedge tu ble lew add aku erk??aku pun lama x on9..hehehe...mood xde lew...fs24so tunggu aku balik dari kl lew erk...baru update picture aku g enjoyyy.....!!!!wahahaha...



post signature

4.14.2009
:hippie:yeaa....yeaaa...dapat award lagi dr en.perisik...dah 2 award dia bg..mekasih daun keladi...ade sesapa nak bg award lagi???? :pompom:



en.perisik kata award nie disebabkan kesportingan dan kekiutan kitorg ni,wahahaha..kiut ke aku nie..:ballon:nasib lew x koyak jeans aku pakai nie...:p :jahitbaju:


Anugerah ini akan membawa gelaran 'cik adik manis'. ...d'singkatkan jadi C.A.M...hehehe..suke2...:violin:manis ke aku???cam xde semut nak hurung je???kata manis kan?? :mercun2:so kesimpulan lom cukup manis lew kot..hehehehe.... :lipstik:



sebenarnyer award nie mengingatkan pada kat matrix aku time study dulu..hehehe..tp masa tu aku lew paling malas nak pakai...biasa dok dlm bag je..coz...pic sangat tomey..ihihihii... :camera:

tp bile nampak pak guard...gelabah x tentu pasal..cari kad matrix x jumpa coz takut kene saman...hahahahaha..tau takut...:naikmoto:pape pun zaman study memang best...hehehe




post signature

4.12.2009

kene tag dari serojakejora...baru berkesempatan nak buat..hehehe...fs27

1. Anda rasa anda hot? hot?

fs25hot ke???xde lew...cool je...ngeee3x...

2. upload gambar kegemaran anda.

3. Kenapa anda suka gambar ini???

sebenarnye nie bukan peberet picture tp....tinggal pic nie je yg aku tertinggal lom delete..yg lain sume dah selamat....tp ok lew kot..pic ngan adik aku..hehehe..nak upload pic lain..kabel x bawak plak....huhuhufs13

4. Bila kali terakhir makan pizza?


pizza erk...rase bulan 11 tahun lepas..tu pun sebab ade kupon rm19..tuk 3 org makan...=)


fs32ihhihihihi....

5. Lagu terakhir yang anda dengar?


azie....,,,~~ melangkah terpaksa...fs18

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?


fs03tukar template tp x jadi.....

7. Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan panggilan aper?


miserygurlz..,,,^_*.....fs24

8. Tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan...


aku rase dah banyak org kene tag nie...so xyah lew erk... fs20so xde lew soalan tuk no 9-14 kan????oh yeaaa...yeah...!!!ngeee3xx....sudah siap tag dari seroja...


nota kaki::,,,~~HaRap AnDa bERpUaS haTi aDik CoMey..W/pUn xDE OwaNg Yg KeNe Tag KalI nIe....




post signature


Masa tuk Cik εїз

Pesanan Cik εїз

Chit Chat


ShoutMix chat widget

Followers