Search

Loading...

Mutiara Kata

""i wrote ur name in the sky, but the wind blew it away, i wrote ur name in the sand, but the waves washed it away, i wrote ur name in my heart, and forever it will stay"" "Do not run through life so fast, that you forget not only where you have been, but also where you are going, life is not a race, but a journey to be savored each step of the way." "when i lonely,i wish ur love, when i down,i wish ur joy, when things get complicated,i wish ur faith, when things look empty & i wish ur hope."

Clik-Clik

Nyanyian Cik εїз

11.25.2008
huwa lamanyer x update blog...saat ke bz an melanda...

akhir tahun..biasa lew kan..hehehhe..tagged dr pakcikque pun x jawab lg...adoyai...pakcik sowie erk??lom sempat lew...2 bulan agak bz ngan promotion n member months...
pastu cuti sekolah lg...huhuhu..

kedai x bukak lg...customer dah tunggu depan pintu...huhuhu

cume 2,3 hari ni free ckit tp aku xde mood nak on9 pape...
just main game on9...ilangkan bosan..huhuhuh...=(
















11.16.2008
sila lew lihat pic d'bawah nie...hehehhe...
aku nampak gemuk ke???
membe2 cakap aku nampak berisi pakai baju nie...;p
ye ke????????????????
apE2 la labu...=)



~`saje wat aksi gedik...baju nie ala2 kembang kat bawah tu...
~,, bosan bile sume owang asyik cakap "makan lew banyak2...."
kalau tgk aku kat kaunter ni..asyik lew mengunyah je x benti2...tp cam nie gak...
nak wat camner kan????``~~,,
~,, hari tu timbang kat fitness concept..hehhe...berat skang 44.4kg...siap ade slip kuar tulis brape
berat yg ideal...dia suruh aku tambah berat lg 3kg....aduhai...banyak tu...hehhehe
~,,bukan x penah gemuk pun...dulu masuk form 1...konon2 nak berdikari lew katakan...
dok lew hostel...masa tu memang badan aku naik gler2...dpt x bayangkan aku tembam??
hehehe..itulew hakikat...owang cakap makan nasi kawah...
~,,dulu size jeans 29,30....skang je aku merasa 27,28..hehhheehehe....wajib maintain nie..hehehe..
tp makan banyak pun aku still camnie skang....xtau plak bile dah kawen nanti kan...::,,,~~
~,,nak tau camner aku boleh kurus?..hehehe..aku pun xtau...tibe2 je dah tukar camnie...hehehe
jgn r jeles...jiran sebelah umah pun tanye aku...sakit ker???x lew...aku ok je...=) peace..\m/
~,,teringat mase mule2 masuk keje...amoi tu tegur aku...tgn u x patah meh kecik sgt...ape lew..
ramai lg owang yg lg kurus dr aku...ade ke tanyer soalan bodo tu....almaklumlew dia tu...
comey sgt..2x ganda i gtu...heheheh...gelak control gtu..hahahahaha...
11.13.2008
huhuhuhu..hari nie rasa letih...agak bz skang...dah kul 6 lebih pun aku x pasan...heheheh=)
patut r pewot dah ber rock & roll....sampai nak wat keje pun x best...
so ciap2 terus kuar makan.....
kuar je bp mall nampak matahari terbenam...ya allah..sesungguhnyer yg kau ciptakan itu memAng indah & sempurna....
walaupun x dpt tgk sunset kat laut...kat cnie pun jd lew...sunset gak kan..hehehhe=)


~~,, View otw nak g makan...;p (aku snap 2x tp xtau lg 1 ilang katner....)

~~,,view otw balik makan..hehhehe..=D
11.12.2008
Bingkisan Doa.

Ya Allah…
Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….
Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia…


Walaupun tanpa bersama dengannya…
Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran…

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….


Amin.. Ya Rabbal A’lamin.


~~~"" doa yg bagus tuk d'amalkan....=)
11.10.2008

~~,,huhu...dah lama x on9 zedge...blog pun sempat jenguk jap je...x sempat nak update pape..=(
ke "bz" an dah melanda..2 bulan nie member day...claim voucher burn voucher..rimas betul bile time nie...keje bertambah2...ngan train staff baru lagi...adoyai,....
~~,,dukacite d'maklumkan..staff baru tu akan d'transfer ke kluang...huhuuhu...
ingat ble lew relax ckit wat keje 2owang...bulan depan dah start sowang2 balik..huhuhuuu=(
cian aku kan...nak amek cuti pun "berkurun" lew gamaknyer...:(
~~,,start dr weekend sampai la nie..baru lew ade ruang tuk menulis....huhuhu..
"padan muke ko" selalu dok 24hour depan pc nie on9..hehehhe;p
~~,,hehehhee..sume xde kene mengena ngan tajuk entry aku kali nie kan???
saje je...nak gtau..weekend lepas aku pakai merah itam...cam trademark plak...aku pun baru pasan sebenarnyer....hihihihi :)
~~,,sile rujuk pic2 diatas & d'bawah...pose pun ala2 same gtu..hehehhe..biasa lew nie waktu makan aku...dok dlm store..pe lg..tu yg kotak2 yg x berkenaan...;)












11.05.2008

~~,,pa paling awal wish..x masuk 5hb lg...alasan dia tdo awal...hehehe..tp dia tunggu gak kul 12 tuk wish lg sekali...time kasih pa...wish u cepat2 dapat gf baru erk...=)
~~,,selain pa aku dpt msg dr "bf" adik aku...dia cakap nak jadi yg terawal wish..lom masuk 5hb dah wish dulu..hehehe...nak amek ati bakal akak ipar erk???=p
ko tu mude lg..belajar dulu....;p kot cinta dia owang berpanjangan ok lew..nie baru je nak habis spm...lom jumpa dunia luar...pape pun...thanks hazly (angah) ^_^
~~,,thanks 4 sume membe2 yg wish aku malam td...time kasih coz still ingat besday aku...=)
ayat yg paling banyak...."moga cepat dapat jodoh"...huhuhuhu..adoyai...ade jodoh..kawen lew
aku nanti..jgn r wisau sgt..hehehhe=)
~~,,Dah lama x celebrate pun...huhuhuh...=(tp mengingatkan 1 kisah...;)
mase form 3..best fren aku sgt baik ati nak celebrate kat a&w..hehehe...skang pun dah xde dah tempat tu...;) aku ade 3 org best fren...mase tu group kite owang ade nama....
(budak rap main skate)hehehehe..tu konon2 lew...tp kite owang tukar (duckcrabmicecat)...
~::~duck =sulie.....sebab ade membe aku ejek dia itik gembo2...(masa a to z) pemes masa nie...=)
~::~crab =nora.....membe aku nie suke cubit owang...kalau kene ..aduyai...tu yg jadi ketam tu..;p
~::~mice =azie.....hehehe...owang cakap dia cm tikus...aper yg same aku pun x pasti...
~::~cat = julie.....xbf panggil cat coz dia cakap mata cam kucing...ye ke???hehehe..tgk r sirik...:p
mane lew sume skang....sume dah wat hal masing2 kan...=(
nak d'jadikan citer nora ajak kawan dia lg sorang.."membe" dia nie cakap konon2 nak ajak cousin dia wat meramaikan majlis...n cousin dia pun nak bawa membe yg konon2nyer ensem gler lew...
rancangan nie aku xtau...mule2 jalan2 same2 tp pastu nora ngan sulie nak g tempat lain...
sebenarnyer dia owang p cari kek tuk aku...pastu membe dia yg ajak cousin cakap..membe cousin x ble dtg..so ajak membe lain...huhuhu =(
hampa harapan nak jumpa mamat ensem..hehehhehe
alkisahnyer bile sume dah ade kat tempat nak celebrate...ade 2 org mamat dtg...
d'pendekkan citer..dah kumpul sume..wish..nyanyi2 tepok tangan bagai..tiup lilin..so bab makan plak...dah settle sume sekali..diowang nak jalan2 lew...tau ape kes...
""membe kepada cousin membe" td...adalah seorang yg rongak...=))...patut r senyum dia tutup mulut...kite owang sume dah senyum simpul...pastu..dia owang saje nak kenekan aku...sulie n azie konon2 ade keje...g tempat lain...nora g jumpa bf dia...tinggal lew aku ngan mamat #@*!/ tu...hehehe..tp masa tu aku jalan depan dia sebatu kat belakang....rase cam nak berlari je masa tu..hehehhe..last2 dia faham kot aku x suke...dia minta diri nak balik...uhhhh..selamat aku...
++++senyum sirik aku biler ingat kisah tu...ade ati nak jumpa mamat ensem tp sebaliknyer plak yg jumpa..huhuhuhu,,,,,,,,~~^_~+++++
p/s::kot x faham baca cite aku kat atas...sile abaikan...sekian time kasih...;p
......CeDeY..AdE OwaNg tu....X wIsH lAgi SaMpAi SkAnG...=(































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































11.04.2008

~~` semoga panjang umur & murah rezeki.....^_~,,,,,,,,,
~~`wish ur dreams come true....=)
~~`hari nie ade blindate erk???ingat jgn noty2 plak erk...~~
nanti akak report kat bf za...heheheh;p
~~`selamat ari tua....:p
~~`ramai betoi yg sambut besday bulan 11 nie kat tempat keje aku...termasuk lew tuan punyer log nie...ihihihihihi... ;)
~::~ p/s penaja = jgn lupe adiah erk???

~~::besday gurlz pakai tudung kelabu::~~
::~nota kaki~:: baju merah cashier baru..aku kene train dia..tu yg agak bz x sempat jengok blog...heheheh=p tu alasan je..muwahahahha...;)






























































































































































































































11.03.2008
...hehhehe..nie lew mee racun...=)

~`sepatutnyer post nie tuk semalam tp sebab yg konon2 bz glos..hehehhe
ape aku wat pun xtau..=)

~`dah lew rest 2jam tghri..nasib baik bos x marah...alah...bukan ngulor erk??
bayar duit kete..hehehe...bank 1st g..ramai owang ramai pastu com problem...x larat nak tunggu
tu yg terus berdezup g area bandar plak...yg nie terceruk ckit tempatnyer w/pun dlm bandar...
masuk amek no..tunggu jap terus g kaunter...settle...yeah!!!!!!

~`tp masa kat bank nie..jumpa membe umah aku...pelik gak..dia watpe kat ctu...
risik punyer risik..dia pun bayar duit kete...wah dah kuar viva sejibi minah tu...;)
dia penah ckp kat aku masa tumpang dulu...tp x penah plak nampak dia bawa kete baru dia tu...

~`berbalik pada mee racun tu..hehehe..tghari dah kuar 2jam...makan malam kuar sejam lebih...
g makan mee racun..cedap!!!..nasib baik x ble jilat pinggan tu...jilat jari pun x r..sebab pakai sudu..heheheh...d'jadikan cite...sampai2 je aku msg pa gtau makan mee racun...

~`pastu dia call...ma biar betul... makan aper??mee racun le...2,3 x dia tanye...& minta kepastian...dia x penah dgr n makan lew tu yg jadi camtu...;D pelik sgt ke??sebelum nie tanye kat membe yg dok kl..dia pun x penah dgr...

~`aku pun xtau mee nie ade kat cnie je ker dr tempat lain...coz aku pun baru2 nie je suke makan nie...walaupun selalu nampak menu nie...hehehhee...

~`so pada sesiapa yg tau tu & pernah makan tu leh lew tinggalkan komen korang plak pasal menu nie erk???,,~~


~`nyum...nyum...nyum...!!!!!!!!!!!!! ;)


Masa tuk Cik εїз

Pesanan Cik εїз

Chit Chat


ShoutMix chat widget

Followers