Search

Loading...

Mutiara Kata

""i wrote ur name in the sky, but the wind blew it away, i wrote ur name in the sand, but the waves washed it away, i wrote ur name in my heart, and forever it will stay"" "Do not run through life so fast, that you forget not only where you have been, but also where you are going, life is not a race, but a journey to be savored each step of the way." "when i lonely,i wish ur love, when i down,i wish ur joy, when things get complicated,i wish ur faith, when things look empty & i wish ur hope."

Clik-Clik

Nyanyian Cik εїз

11.25.2008
huwa lamanyer x update blog...saat ke bz an melanda...

akhir tahun..biasa lew kan..hehehhe..tagged dr pakcikque pun x jawab lg...adoyai...pakcik sowie erk??lom sempat lew...2 bulan agak bz ngan promotion n member months...
pastu cuti sekolah lg...huhuhu..

kedai x bukak lg...customer dah tunggu depan pintu...huhuhu

cume 2,3 hari ni free ckit tp aku xde mood nak on9 pape...
just main game on9...ilangkan bosan..huhuhuh...=(
















11.16.2008
sila lew lihat pic d'bawah nie...hehehhe...
aku nampak gemuk ke???
membe2 cakap aku nampak berisi pakai baju nie...;p
ye ke????????????????
apE2 la labu...=)



~`saje wat aksi gedik...baju nie ala2 kembang kat bawah tu...
~,, bosan bile sume owang asyik cakap "makan lew banyak2...."
kalau tgk aku kat kaunter ni..asyik lew mengunyah je x benti2...tp cam nie gak...
nak wat camner kan????``~~,,
~,, hari tu timbang kat fitness concept..hehhe...berat skang 44.4kg...siap ade slip kuar tulis brape
berat yg ideal...dia suruh aku tambah berat lg 3kg....aduhai...banyak tu...hehhehe
~,,bukan x penah gemuk pun...dulu masuk form 1...konon2 nak berdikari lew katakan...
dok lew hostel...masa tu memang badan aku naik gler2...dpt x bayangkan aku tembam??
hehehe..itulew hakikat...owang cakap makan nasi kawah...
~,,dulu size jeans 29,30....skang je aku merasa 27,28..hehhheehehe....wajib maintain nie..hehehe..
tp makan banyak pun aku still camnie skang....xtau plak bile dah kawen nanti kan...::,,,~~
~,,nak tau camner aku boleh kurus?..hehehe..aku pun xtau...tibe2 je dah tukar camnie...hehehe
jgn r jeles...jiran sebelah umah pun tanye aku...sakit ker???x lew...aku ok je...=) peace..\m/
~,,teringat mase mule2 masuk keje...amoi tu tegur aku...tgn u x patah meh kecik sgt...ape lew..
ramai lg owang yg lg kurus dr aku...ade ke tanyer soalan bodo tu....almaklumlew dia tu...
comey sgt..2x ganda i gtu...heheheh...gelak control gtu..hahahahaha...
11.13.2008
huhuhuhu..hari nie rasa letih...agak bz skang...dah kul 6 lebih pun aku x pasan...heheheh=)
patut r pewot dah ber rock & roll....sampai nak wat keje pun x best...
so ciap2 terus kuar makan.....
kuar je bp mall nampak matahari terbenam...ya allah..sesungguhnyer yg kau ciptakan itu memAng indah & sempurna....
walaupun x dpt tgk sunset kat laut...kat cnie pun jd lew...sunset gak kan..hehehhe=)


~~,, View otw nak g makan...;p (aku snap 2x tp xtau lg 1 ilang katner....)

~~,,view otw balik makan..hehhehe..=D
11.12.2008
Bingkisan Doa.

Ya Allah…
Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….
Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia…


Walaupun tanpa bersama dengannya…
Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran…

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….


Amin.. Ya Rabbal A’lamin.


~~~"" doa yg bagus tuk d'amalkan....=)
11.10.2008

~~,,huhu...dah lama x on9 zedge...blog pun sempat jenguk jap je...x sempat nak update pape..=(
ke "bz" an dah melanda..2 bulan nie member day...claim voucher burn voucher..rimas betul bile time nie...keje bertambah2...ngan train staff baru lagi...adoyai,....
~~,,dukacite d'maklumkan..staff baru tu akan d'transfer ke kluang...huhuuhu...
ingat ble lew relax ckit wat keje 2owang...bulan depan dah start sowang2 balik..huhuhuuu=(
cian aku kan...nak amek cuti pun "berkurun" lew gamaknyer...:(
~~,,start dr weekend sampai la nie..baru lew ade ruang tuk menulis....huhuhu..
"padan muke ko" selalu dok 24hour depan pc nie on9..hehehhe;p
~~,,hehehhee..sume xde kene mengena ngan tajuk entry aku kali nie kan???
saje je...nak gtau..weekend lepas aku pakai merah itam...cam trademark plak...aku pun baru pasan sebenarnyer....hihihihi :)
~~,,sile rujuk pic2 diatas & d'bawah...pose pun ala2 same gtu..hehehhe..biasa lew nie waktu makan aku...dok dlm store..pe lg..tu yg kotak2 yg x berkenaan...;)












11.05.2008

~~,,pa paling awal wish..x masuk 5hb lg...alasan dia tdo awal...hehehe..tp dia tunggu gak kul 12 tuk wish lg sekali...time kasih pa...wish u cepat2 dapat gf baru erk...=)
~~,,selain pa aku dpt msg dr "bf" adik aku...dia cakap nak jadi yg terawal wish..lom masuk 5hb dah wish dulu..hehehe...nak amek ati bakal akak ipar erk???=p
ko tu mude lg..belajar dulu....;p kot cinta dia owang berpanjangan ok lew..nie baru je nak habis spm...lom jumpa dunia luar...pape pun...thanks hazly (angah) ^_^
~~,,thanks 4 sume membe2 yg wish aku malam td...time kasih coz still ingat besday aku...=)
ayat yg paling banyak...."moga cepat dapat jodoh"...huhuhuhu..adoyai...ade jodoh..kawen lew
aku nanti..jgn r wisau sgt..hehehhe=)
~~,,Dah lama x celebrate pun...huhuhuh...=(tp mengingatkan 1 kisah...;)
mase form 3..best fren aku sgt baik ati nak celebrate kat a&w..hehehe...skang pun dah xde dah tempat tu...;) aku ade 3 org best fren...mase tu group kite owang ade nama....
(budak rap main skate)hehehehe..tu konon2 lew...tp kite owang tukar (duckcrabmicecat)...
~::~duck =sulie.....sebab ade membe aku ejek dia itik gembo2...(masa a to z) pemes masa nie...=)
~::~crab =nora.....membe aku nie suke cubit owang...kalau kene ..aduyai...tu yg jadi ketam tu..;p
~::~mice =azie.....hehehe...owang cakap dia cm tikus...aper yg same aku pun x pasti...
~::~cat = julie.....xbf panggil cat coz dia cakap mata cam kucing...ye ke???hehehe..tgk r sirik...:p
mane lew sume skang....sume dah wat hal masing2 kan...=(
nak d'jadikan citer nora ajak kawan dia lg sorang.."membe" dia nie cakap konon2 nak ajak cousin dia wat meramaikan majlis...n cousin dia pun nak bawa membe yg konon2nyer ensem gler lew...
rancangan nie aku xtau...mule2 jalan2 same2 tp pastu nora ngan sulie nak g tempat lain...
sebenarnyer dia owang p cari kek tuk aku...pastu membe dia yg ajak cousin cakap..membe cousin x ble dtg..so ajak membe lain...huhuhu =(
hampa harapan nak jumpa mamat ensem..hehehhehe
alkisahnyer bile sume dah ade kat tempat nak celebrate...ade 2 org mamat dtg...
d'pendekkan citer..dah kumpul sume..wish..nyanyi2 tepok tangan bagai..tiup lilin..so bab makan plak...dah settle sume sekali..diowang nak jalan2 lew...tau ape kes...
""membe kepada cousin membe" td...adalah seorang yg rongak...=))...patut r senyum dia tutup mulut...kite owang sume dah senyum simpul...pastu..dia owang saje nak kenekan aku...sulie n azie konon2 ade keje...g tempat lain...nora g jumpa bf dia...tinggal lew aku ngan mamat #@*!/ tu...hehehe..tp masa tu aku jalan depan dia sebatu kat belakang....rase cam nak berlari je masa tu..hehehhe..last2 dia faham kot aku x suke...dia minta diri nak balik...uhhhh..selamat aku...
++++senyum sirik aku biler ingat kisah tu...ade ati nak jumpa mamat ensem tp sebaliknyer plak yg jumpa..huhuhuhu,,,,,,,,~~^_~+++++
p/s::kot x faham baca cite aku kat atas...sile abaikan...sekian time kasih...;p
......CeDeY..AdE OwaNg tu....X wIsH lAgi SaMpAi SkAnG...=(































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































11.04.2008

~~` semoga panjang umur & murah rezeki.....^_~,,,,,,,,,
~~`wish ur dreams come true....=)
~~`hari nie ade blindate erk???ingat jgn noty2 plak erk...~~
nanti akak report kat bf za...heheheh;p
~~`selamat ari tua....:p
~~`ramai betoi yg sambut besday bulan 11 nie kat tempat keje aku...termasuk lew tuan punyer log nie...ihihihihihi... ;)
~::~ p/s penaja = jgn lupe adiah erk???

~~::besday gurlz pakai tudung kelabu::~~
::~nota kaki~:: baju merah cashier baru..aku kene train dia..tu yg agak bz x sempat jengok blog...heheheh=p tu alasan je..muwahahahha...;)






























































































































































































































11.03.2008
...hehhehe..nie lew mee racun...=)

~`sepatutnyer post nie tuk semalam tp sebab yg konon2 bz glos..hehehhe
ape aku wat pun xtau..=)

~`dah lew rest 2jam tghri..nasib baik bos x marah...alah...bukan ngulor erk??
bayar duit kete..hehehe...bank 1st g..ramai owang ramai pastu com problem...x larat nak tunggu
tu yg terus berdezup g area bandar plak...yg nie terceruk ckit tempatnyer w/pun dlm bandar...
masuk amek no..tunggu jap terus g kaunter...settle...yeah!!!!!!

~`tp masa kat bank nie..jumpa membe umah aku...pelik gak..dia watpe kat ctu...
risik punyer risik..dia pun bayar duit kete...wah dah kuar viva sejibi minah tu...;)
dia penah ckp kat aku masa tumpang dulu...tp x penah plak nampak dia bawa kete baru dia tu...

~`berbalik pada mee racun tu..hehehe..tghari dah kuar 2jam...makan malam kuar sejam lebih...
g makan mee racun..cedap!!!..nasib baik x ble jilat pinggan tu...jilat jari pun x r..sebab pakai sudu..heheheh...d'jadikan cite...sampai2 je aku msg pa gtau makan mee racun...

~`pastu dia call...ma biar betul... makan aper??mee racun le...2,3 x dia tanye...& minta kepastian...dia x penah dgr n makan lew tu yg jadi camtu...;D pelik sgt ke??sebelum nie tanye kat membe yg dok kl..dia pun x penah dgr...

~`aku pun xtau mee nie ade kat cnie je ker dr tempat lain...coz aku pun baru2 nie je suke makan nie...walaupun selalu nampak menu nie...hehehhee...

~`so pada sesiapa yg tau tu & pernah makan tu leh lew tinggalkan komen korang plak pasal menu nie erk???,,~~


~`nyum...nyum...nyum...!!!!!!!!!!!!! ;)


10.29.2008
huwa...tension dah dekat 2 minggu aku x ble tdo mlm.....:(
"insomnia"????? oh tidakkkkkkkk!!!!!!!!!!!
rasenyer aku lebih rela cam dulu...ngah msg owang pun aku ble t'tdo....ihihihihi =)
sampai kene sound...oiiit..nak tdo tu sound lew awal2...;p
nak wat camner dah t'tdo....nama pun "ter" kan???;)

berbalik pd insomnia td...kebanyakkan owang penah alami sepanjang idopnyer...
bergantung pada cara ido dia gak....mengikut purata 30%-50% yg mengalami insomnia nie..cuma 10 % je yg mengalami "cronic" insomnia ...

biasanyer pempuan lebih kerap d'bandingkan ngan owang lelaki...ia x mempunyai definasi yg tepat sebab setiap org ade pendapat masing2...

insomnia nie ade 3 bahagian...

~~::~~simpton yg berterusan kurang dr seminggu d'panggil transient insomnia....

~~::~~simpton yg berterusan antara seminggu hingga 3 minggu d'panggil short-term insomnia..

~~::~~simpton yg berlanjutan sehingga lebih 3 minggu di kategorikan sebagai chronic insomnia..


~::~nota kaki = aku dah masuk short-term insomnia nie....:(...huhuhuhuhu...

nanti lew aku terngkan balik pasal insomnia nie erk??
aku pun dah naik berpinor mata nie nak baca tentang insomnia tu..hehehehhe...;)
nak d'jadikan cite...aku dtg2 keje pg td..huhuhu..tension bertambah2....dah lew x cukup tdo...
dtg2 tgk tempat aku camnie....




~~<<<<>>>>~~



tadaaaaaaaaa.....ihihihihi :-)

~~<<<<>>>>~~



dah ble relax2 sambil on9....hari biasa x ramai owang pun.....;p

bile kebosanan melanda..... ^_~

tunggu nak landing atas meja je nie.....;p ehehe...
huwa..mata dah x larat dah tu....;(
k lew....tata..nak g store jap....:)
faham2 sendri lew aku nak watper....wakakakakaka...:D












10.28.2008


~`~`~`hari nie besday pa......sowie pa lupe wish malam td...^_-ma ingat besday pa tp ma lupe dah masuk 28hb..adoyai.....
,,~~jgn r majuk erk???,,~~
ma kan dah tua..;(.....sowie k...betol2 x ingat...tau r ma salah...xyah lew nak perli2 pasal abg botak 2.....xde kene mengena tau,,~~ ^_~ huk2...cedey... :(
~~~~~~,,,,,,,,~~~~~~~~,,,,,,,~~~~~~~~~~,,,,,,~~~~~~~~~~,,,,,,~~~~~~~~~~~,,,,,~~~~~~~~
~::~ appy besday pa,,~~moga panjang umur & d'murahkan rezeki....~::~
~::~wish ur dreams come true...=p...,,~~::~
~::~wish cepat dpt gf baru...,,~::~ ;D
~::~semoga hidupmu d'berkati selalu...,,~~jgn lupe hadiah ma erkkk..ihihihihi :p~::~
xyah lew diet sgt..nanti ensem tp x cute plak....=)

10.24.2008
Tersebutlah cerita yang dikatakan berlaku di sebuah pejabat Majlis
Perbandaran Kota Bharu: (Kontraktor rumah = Abe Wan Din)


Kontraktor rumah : Ambo nak minta keluluse buak rumah, lagu manacaro?

Pegawai Bangunan : Lagu ni, mulo-mulo wat pele (pelan) dulu.

Kontraktor rumah : Pele? Ambo ado! Ambo bawak!

Pegawai bangunan : Mano, wak terbitla, kawe nak tengok.

Kontraktor rumah : Errrr! Tok leh! Tok Leh!

Pegawai Bangunan : Wak po tok lehnyo!, Lekaslo wak terbit!

Kontraktor rumah : Kalu tok tengok tok leh ko?

Pegawai Bangunan : Tok leh lo pasal kawe nak tengok, pas tu nakluluh kalu tak dok gapo-gapo
hok langgar syarat.

Kontraktor rumah : Eh! Ambo ghoyak doh, ambo malu benar.

Pegawai Bangunan : Malu wak gaponyo!Pas tu bawok pele mari sajo?

Kontraktor rumah : Ehhh! malu nak ghoyak, pele ambo kecik!

Pegawai Bangunan : Laa! Kecik pun tak po, kalu cukup syarat! Kalutak tunjuk, kawe nak sain
luluh lagu mano?

Kontraktor rumah : Nak wak terbit tunjuk kat mano?, orghe ramai ni!Malu ambo! Malu weh!

Pegawai bangunan : La!, tak po! Nak malu gapo la demo!Wak terbitatas meja kaunter ni!
Lekas la kawe ado kerjo lain lagi nih! Sibukbeno ni! Kena Fahe la!

Kontraktor rumah : Nah! Ambo wak terbit ni ha! Cepatla tengok!

Pegawai Bangunan : Laaa!(terkejut) , buke pele ni!

Kontraktor rumah : Tu la!, ambo ghoyak doh tadi ke?Pele ambo kecik!Mu nok tengok jugak

Pegawai Bangunan : Laaaaaa! Buke pasal kecik besonyo!, maksud kawePele Bangune (Pelan
Bangunan).

Kontraktor rumah : La! Ambo ingak pele nie!K! alu pele bangune, adolo dale beg nie! Tok ngoyak
pun pele bangune!. Mano ambo tahu!

Pegawai Bangunan : Kawe ingak demo fahe! Hok dok mari doh pun tokpenah jadi lagu nie! Dok
mano demo?

Kontraktor rumah : Gua Muse!




~~''nTaH aPa2 nTaH....^_^......"~~
10.22.2008


~~Xceli xde motif..hihihihi..:) ...~~
~~cume aku suke pic & kata2 dia je... ;D,,~~
10.21.2008
~~**Santana feat. Alex Band - Why Don't You And I**~~

Since the moment i spotted you,
Like walking round with little wings on my shoes
My stomach's filled with the butterflies... ooo and it's alright
Bouncing round from cloud to cloud
I got the feeling like I'm never going to come down
If I said I didn't like it then you know I'd lied
ooo.....



Everytime I try to talk to you
I get tongue-tied
Turns out that everything I say to you
Comes out wrong and never comes out right



So I'll say 'why don't you and I get together
and take on the worldand be together forever
Heads we will and tails we'll try again'
So I say 'why don't you and I hold each other and fly to the moon
and straight on to heaven
Cause without you they're never going to let me in'


When's this fever going to break?
I think I've handled more than any man can take
I'm like a love-sick puppy chasing you around
ooo and it's alright
Bouncing round from cloud to cloud
I got the feeling like I'm never going to come down
If said I didn't like it then you know I'd lied


And slowly I begin to realize this is never gonna end
Right about the same you walk by
And I say 'Oh here we go again, oh'

~~Sejak bile lew aku layan lagu santana erk...;)~~

~~pape pun lirik n lagu dia best...x kisah lew sape yg nyanyi....~~

~~Ingat nak letak video tp x dpt cari embed code..=(~~


10.20.2008
huwa..xtau nak tulis ape...cam ade nak tulis tp...kemalasan melanda x ingat dunia...
tu yg dok tgk blog nie..tp xde ape yg berubah pun...
aduhai..naper erk 2,3 hari nie...

********************************************************

konon2 nak update blog bagi lawa ckit....
tp xtau plak nak wat camner... :(


********************************************************
10.16.2008
balik keje aku dapat call dr sowang mamat nie...
membe chat zaman study..kekal walaupun jarang contact...
sejak 2menjak nie aku lg lew jarang text sesapa...jimat credit...huwa...kedekut...ye ke??
msg ngan yg betul2 rapat @ family je...tu pun cam over budget je...aduyai...:(

borak punyer borak dia cakap....awak maybe tahun depan saya nak kawen...
tekezut beruk ade gak..dlm dia cbok2 memilih..xde sape2 konon menepati citarase dia tu...
alhamdulillah..k lew tu...dia pun dah banyak berubah...
mamat nie ego & panas baran plak tu..aduyai...mane x gf sume lari...
dulu alasan dia tunggu pempuan minang coz xde duit r..xde kete lew...pempuan plastic lew...

aku pun xtau camner lew tahan perangai dia nie...
kdg2 dia call aku..tp baru tanye soalan lazim...katner?chat??dah makan?keje ok??
dia cakap..awak nie..saya call awak nak suruh heppykan saya...tp awak wat saya xde mood..
pastu...pap!!! (bunyi telepon d'letak)....x btul ke mamat nie...
suke2 dia2 je nak marah owang erk???
aku memang bukan spesis yg leh wat owang senyum selalu...
so nasib lew...selagi aku x msg dia...selagi tu dia wat xtau...
tp ngan mamat nie aku selalu saje nak wat dia panas ati..dia ingat dia sowang je ble wat camtu...aku pun ble lew...hihihihi ;p

tp dia tanye betul ke keputusan dia tu kat aku...
dia kata gf dia tu x tunjuk yg dia syg kat mamat nie...
pastu bla..bla..bla.....dia cakap dia nak harung je...kot xde jodoh...xde lew...

dia tanye awak tu bile plak...bf baru ape cite...
bf baru??ade ker??aku bukan banyak scandal ke??hihihi
ade ke??anak ikan pun xde...wakakaka...=))
pastu siap dapat ceramah free lg dr dia...
berubah lew ...ape lew......blah..blah...bla....
pape pun "wayne" thanks erk??

semoga berkekalan lew jodoh hendaknyer...
insyaallah..saya akan musahabah diri..tgk apa yg x betul ngan diri ini...
ewah..ye..ye...ork je aku nie kan....:)

buat jgn x wat.... :p

gendang gendut tali kecapi...
lain d'mulut,lain d'ati....hihihihihi.....;)
10.14.2008
pagi lg dah rase letih semacam je badan nie...
dtg keje pun...wat keje cam kura2...xde semangat langsung....
huuuuaaaaaaahhhhhhhhhhh~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tension~~!!!!!!!!!!
cuti x dpt...hari nie pa naik laut...pelantar bunga raya...katner ntah..ihihihi
teman baru pun majuk bawa diri.........
pa pun majuk gak..ngah2 msg ngan dia pastu aku tertdo....
pg nie dia gerak g ganu kul 7 lebih....tdo kot...tu yg senyap je...
biasa sebelum g dia akan gtau....
kul 3.30pm dia kata baru sampai...pas asar aik bot...



nasib baik dia x majuk...
teman baru still mendiamkan diri....nanti lew..aku pun xtau nak bg dia keputusan camner..
last2..seharian semalam aku dok edit photo...tu pun gara2 membe keje yg tunjuk...gf dia tolong edit pic n wat theme...so ape lagi....sume owang nak try....
huhuhu...aku lew yg tolong edit coz aku yg dok depan pc...
system connection problem...jap ok jap x....sampai manager pun naik feed up...:)
termasuk lew aku...staff lain bengang coz wifi pun ade problem...so x ble lew dia owang on9...
zedge pun dpt on9 jap je...dpt jumpa membe2 jap...jadi lew..lepas windu... ;)



inilah hasilnyer...hehehhehe.... =))




~~**potret lew konon**~~




~~**peberet picture**~~
~~**iklan sunsilk (kerana dirimu begitu berharga)**~~
~~**vouge konon (membe aku cakap ratu jamu)**~~
~~**Liza Yg comey (konon2nyer)**~~
~~**pa yg perasan cute (jgn lupe nak balik darat erk..)**~~
seharian .....hasil kesabaran dengan system yg kejap ok jap x.....:(
benda simple jd lambat.....moral of the story....mase itu emas.... ;-)
pasnie wat theme plak.....tp....tgk mood lew....hihihihihi
caiypo..caiyo....caiyo....









































10.13.2008
hari nie agak xde mood... :(

2,3 hari sebelum bulan mengambang..mood aku memang camnie...

nasib lew sape yg kene tempias tu...

faham2 sendiri lew beb...=)

dah lew mood camnie..pastu ade je anasir2 yg saje cari pasal...

anyway aku bukan nak cakap pasal nie...





pasal adik angkat merangkap teman tapi mesra yg berubah sejak 2 menjak nie...:(

aku cite serba ckit tentang "DIA"...kenal dah lama aku pun x ingat bile..heheheh

pelupa katakan...bak kata membe aku..akak tu bukan makan semut tp sarang semut...

ade ke cakap aku makan sarang semut...sejak dah berzaman tinggal zaman study & keje

yg x perlu memikir...so jd lew camnie...:(

kami start rapat bile aku clash ngan xbf 2 thun lepas n then aku contact dia balik

mase tu dia ade gf lg...tp x lama dia pun kene tinggal gak cam aku...huhuhu..cedey nyer masa tu..

so we become close to each other....



***hari2 msg

***hari2 call...sekejap tp banyak kali

***hari2 kejut bangun tdo

***hari2 wat report...



c!!!!!!..wat the hell relationship like this....

so korang nilai sendiri..sampai lew skang...panggilan pun dah tukar "PA" & "MA"

but.....we just brother & sister...

mesti sume x caye kan....caye lew..caye lew...tp itulah hakikatnyer...

bile aku tanye dia...dia kata...xpe lew...kite je yg tau hubungan kite...

biar lew ape owang nak cakap ..so aku pun wat2 pandai je r....:))

dia penah suruh aku cari bf kat alam maya nie...huh...walaupun ramai je yg dah mendirikan rumahtangga ngn cara nie...

tp aku wat bodo je bile dia cakap camtu....

alasan dia...pa nak tgk gak my sis kawen....aduyai....

cakap senang r....



dia beraya kat laut coz kapal xde nak balik sebelum raye...

baru seminggu beraya kat darat...

semalam dpt msg dia...."esok mugkin pa naik laut lg".....

aku tanye apsal??kan baru balik...

dia cakap...sebab ma dah x sayang pa......terkedu aku jap...

dia start berubah bile aku jumpa ngan teman baru....

pastu 2 hr aku senyap x msg dia...tu yg dia cakap aku berubah...:(

pA....Ma still sama cam dulu....ma e-class dengan ape yg ma wat tuk Pa selama nie....

time kasih gak coz teman ma selama nie...sudi jadi teman,jadi adik,jadi sahabat yg memahami....really...ma sayang pa...
ma xkan datang kat pa bile time susah je.....ProMisE!!!!!!

insyaallah ma xkan berubah sampai bile2 kecuali pa yg nak ma berubah...NOKTAH!!!!!!!!!











10.12.2008



huhuhu..dah beberapa hari x update blog...


xtau nak tulis ape xceli...


hari tu offday aku g tgk eagle eye...


best gak cite nie...thriller katakan...:)


so aku letak lew sinopsis cite tu ckit dlm nie...tolong promote lew konon2... ;-P
~~Main cast~~


Shia LaBeouf as Jerry Shaw: a young slacker who is framed as a terrorist and vows to clear his name with the FBI's help. LaBeouf also plays Ethan Shaw, Jerry's twin brother who is a skilled, intelligent man in the Air Force with a secret occupation.
Michelle Monaghan as Rachel Holloman: a single mother who is also framed as a terrorist and vows to clear her name with her companions.
Rosario Dawson as Zoe Perez: a government agent who is tracking down the terrorist cell.
Billy Bob Thornton as Thomas Morgan: the patriotic leader of a homeland security team tracking down the cell.
Ethan Embry as Toby Grant: Morgan's companion whom he assists into tracking down the cell.
Anthony Mackie as Major Bowman: A soldier assigned to monitor the super-computer.
Michael Chiklis as George Callister: The U.S. Secretary of Defense.
Cameron Boyce as Sam Holloman: Rachel's Son
Julianne Moore as ARIA: The supercomputer whose machinations form the basis for the film's events.
~~Sinopsis~~
Jerry Shaw and Rachel Holloman are two strangers thrown together by a mysterious phone call from a woman they have never met. Threatening their lives and family, she pushes Jerry and Rachel into a series of increasingly dangerous situations--using the technology of everyday life to track and control their every move. As the situation escalates, these two ordinary people become the country's most wanted fugitives, who must work together to discover what is really happening--and more importantly, why.
malas nak cite pjg2...copy & paste je lew..ihihih...So kot rase cam menarik tu..ringan2 kan lew kaki g ke wayang berhampiran...=)
::pesanan penaja::
sesiapa yg dah tgk tu ble lew kongsi2 komen anda tentang cite nie... :-)
daaaaaaa.......







10.08.2008
huwa........:((

ingat nak post semalam tapi sebab masalah teknikal yg x d'undang...

terpaksa lew aku post hari nie...

10.30pm...selepas wat cash recon aku pun kire keuntungan yg masyuk...
tapi.......nape kurang nie....(sambil mengaru kepala yg x gatal)....

cam tpu je...penyedap ayat....

dah kira 2x pun duit masih kurang seperti yg tercatat dlm sbclient...

tanye alan,benny @ seangkatan yg ade wat bil mase aku xde...tp sume cakap dah bg...

check punyer check masih x jumpa ape yang x betul yg mengakibatkan hilang "rm50"

huhuhu...tensionnyer..ilang lagi....:((

dah lama x hilang selepas "TA" sowang lg tu benti...nak x nak kene lew aku cover2 mana yg

patut nanti...:(

nie lah nasib "accountant x bertauliah"...saje nak bg sedap ati sirik...

nak jadi accountant memang x dpt lew....nak jd ngineer separuh jalan...hihihi...

malas nak pk...aku terus tutup laci...wat muke (@#...*)....tunggu balik je r...

wat xtau je asst.manager sebelAh aku...dia pun tgk ATAS bawah baru tanye...

amacam..settle lom...aku cakap dah hilang...ganti je lew...(cam bagus je...xtau duit mkn pun lom

tentu lepas)...maklum lew pas raye kan...


10.07.2008
yahooo.........=))

akhirnyer tercipta gak 1 blog tuk aku meluah rasa...

actually xtau nak tulis ape...tp bile dtg ape nak d'luah xde tempat plak...(sambil menepuk dahi..:p)

atas dorongan seseorang...eceh..ayat nak best...hihihihi...

{saya mesti sokong punya la...}

"AWAK" time kasih erk...awal2 dah ade "owang" nak jd pembaca setia...

tu yg semangat nak wat gak blog nie... ;p
::pesanan penaja::

cukuplah tuk permulaan...bak kata org "pelan2 kayuh" .....\m/














Masa tuk Cik εїз

Pesanan Cik εїз

Chit Chat


ShoutMix chat widget

Followers