Search

Loading...

Mutiara Kata

""i wrote ur name in the sky, but the wind blew it away, i wrote ur name in the sand, but the waves washed it away, i wrote ur name in my heart, and forever it will stay"" "Do not run through life so fast, that you forget not only where you have been, but also where you are going, life is not a race, but a journey to be savored each step of the way." "when i lonely,i wish ur love, when i down,i wish ur joy, when things get complicated,i wish ur faith, when things look empty & i wish ur hope."

Clik-Clik

Nyanyian Cik εїз

6.28.2010
ermmm..hari yg membosankan...dah 3,4 hari aku xde mood nak on9 fb...sebenarnyer bosan sebab dah x ble main game...huhuhu...pasni ble lebih kepada blog...betul ke statemant tu???selalunyer hangat2x tahi ayam je pun...http://www.emocutez.com bila blog sendiri nak cantik nie...asyik blog walking...jumpa yg sgt comey tp apekan daya still blog org...agak2 bile blog sendiri dah cantik...24jam duk ngadap blog je ke x??http://www.emocutez.comhuuhuhu..hari ni dtg keje ngan muke cam ape ntah....bgun lambat 1 hal...sebenarnyer semalam memang x senang hati nak tdo...sebab ape???ermmm....org wat salah memang x sedap hati la..huhuhu..http://www.emocutez.comnasib baik xde insiden camni yg berlaku...walaupun ni bukan kali pertama berlaku...tp nasib baik org tu masih ade budi pekerti lg nak bertanyer..kalau tibe2 dia dtg terus wat camniehttp://www.emocutez.comhuwaaa...aku la yg menangis x berlagu...w/pun sebelum nie ade yg lg teruk call terus marah2 tanpa usul periksa...tp x adil bila kite x buat tp x pasal2 kena maki hamun kan??ermmm...xpe la...ade aku kisah???yg penting aku tau ape yg aku buat...terpulang la org lain nak cakap ape kan...tp camner kalau aku betul2 buat erk...http://www.emocutez.comhuhuhu..tau la aku lom kawen + baruTP...tu bukan bermakna aku desperate sgt ngan lelaki...walaupun kadang2 memang aku terasa sgt2x...tp xde la sampai aku nak kacau hak org lain....http://www.emocutez.comermmm...kalau pk balik..agak2 kalau betul2 yg ade scandal tu...hubungan tu berpanjangan ker????teringat lagu scandal dr kumpulan hujan tu...huhuhu...jom layan lirik dia...mood masih ok x ok je nie...lalalalalahttp://www.emocutez.comcam nak menari gedik2http://www.emocutez.com je cam wonder girls dlm lagu NOBODY tu...hahaha..neno..neno...neno.....http://www.emocutez.companggil ambulance tp bomba plak dtg...ihihi..cik rerama yg tgh bengong.....

jom layan lirik nie...best gak lagu nie kan...hehehe....

Lirik Lagu Aku Scandal - Hujan

Kan ku berikan semua
Agar kau gembira sentiasa
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Jangan disimpan tiada rahsia
Katakan saja ku terima
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Waktu duka dulu kita lalui bersama
Pagi yang bagaikan malam ditemani bintang terang
Hancur hati bila kau undurkan diri
Meninggalkan daku,meninggalkan daku sendiri

Senyuman manis dibawa angin
Ku tunggu dikau terasa dingin
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

wowoo..
Waktu duka dulu kita lalui bersama
Pagi yang bagaikan malam ditemani bintang terang
Hancur hati bila kau undurkan diri
Meninggalkan daku,meninggalkan daku sendiri

123 Go..!!!
lalalalala..
hahaha..

Waktu duka dulu kita lalui bersama
Pagi yang bagaikan malam ditemani bintang terang
Hancur hati bila kau undurkan diri
Meninggalkan daku,meninggalkan daku sendiri[2x]
6.26.2010




huhuhu...ingat x entry yg lepas aku nak cari buku ad + iz tu...EXCITED tu g popular esoknyer..walaupun member card popular dah hilang + expired..ihihihiтP...cari punyer cari....HUWAAA....xde la plak...ermmm...last2..buku kat atas tu la yg jadi mangsa...tu pun sebab kak niz cakap buku tu best...confirm la best sebab tu ble jadi best seller..tp cite tu memang best pun...ada cedey + ada heppy...ini buku kedua yg aku baca dr penulis ni...buku yg 1st tu pun best gak....lama gak lew menunggu sebab cari2 asyik sold out je..

huhuhu..nampaknyer kena beli ad+iz tu kat kaki novel la gamaknyer..hehehe...tp kene tunggu gaji la plak...so pada sesapa yg kaki novel cam aku tu...pe lg..g la cari kat kedai buku yg berhampiran ye...ihihihi siap promote lg
6.23.2010


salam sume...semalam seharian aku duk ngadap screen nie x gerak2 sampai ke malam...hehehe...sebab ape???hihihihi..biasa la kalau aku dah duk baca novel tu memang bukan perkara pelik lg...x makan...x tdo....hahaha....lama x beli novel baru sebenarnyer...budget manjang lari je sejak adk aku sambung study nie..huhuhu...pas baca senandung raja naga kat blog abg eddie..terasa nak baca cite lain plak...hehehe.. nak tunggu cite tu habis xtau bile...ngeee3x..senang je cakap erk...org yg tulis tu perah idea x ingat...yg menunggu nie pun tau mengomen je..sendiri tulis la...kan abg eddie kan...:p wecks...hehehe...saje jalan2 tgk novel baru kat alaf21 ngan kaki novel...last2 xtau nak baca mane aku baca la yg ade on9 dulu...dah baca separuh tu yg c'firm kene beli novelnyer coz nak tau ending story tu kan???adoiiiii..hujung2 bulan cbok nak beli novel erk...ade sesepa nak tolong belikan ker???mot xde plak..kalau x..ble paw mot..ihihihi...thanks mot sebab bg hadiah novel banyak2 masa besday dulu...ble plak aku cakap kat mot..."nape x tanye ma dulu novel ape yg belum ade...kan dah terbagi novel yg ma dah beli...ihihihi..."..org dah bg cukup baik kan mot..lg nak komen banyak2...huhuhu...
nie la buku yg nak beli sgt tu....
6.21.2010
huuuuuuuwaaaaaaaaaa..nak updated...tp nape malas sgt nie..fs10banyak benda nak wat balik sebenarnye...tp aduhai..g jalan2 kat blog org je..blog sendiri ntah ape2...fs03hari nie sgt bosan...isnin katakan...g edit gambar jap..huhuhu...ngah edit tu best friend aku dtg plak..fs20last jumpa masa dia nak kawen fs11bulan 2 hari tu...tp x dapat nak dtg hari dia sanding aku g sedeli ngan membe2 keje...huhuhu..tu pun aku x cite kan ...nanti la aku update eh...tp cite dah basi..hehehe..fs32best friend aku skang dah duk penang..nasib baik jap je duk jauh ngan hubby kan...dah nampak perut ko nora...ihihi..cian membe aku lagi sorg masih x pregnant lg..fs06sabar erk lie...lom ade rezeki kot...pendekkan cite dia singgah jap je otw nak balik umah mak mertua dia..nak jenguk mak mertua baru balik umrah...ermmm...pape pun...wish all the best kat ko nora...x lama dah nak jadi ibu...fs18huwaaa...jap je masa berlalu kan...rindu sgt2x masa sekolah dulu...fs24
6.16.2010
:puteh_24:huhuhu..gatal2 tgn g try design blog tu....tgk la ape dah jadi kat blog nie....:puteh_29:
nampaknyer kena wat semula ape yg hilang nie....baru nak update blog..huwa....:puteh_25:sorry erk pd yg follow tu...dah lama aku x wat entry baru..baru nak wat..ermmm...lain plak yg jadi...:puteh_23:
6.04.2010
http://www.emocutez.com huwa aku sgt suke lagu ini sekarang....http://www.emocutez.com

6.01.2010
Huhuhu..letihnyer 2 hari yg sgt memenatkan...dlm bz2 tu pun sempat lg ingat kat DIA..errmmm...Dah lama aku x baca artikel2 yg ble memotivasikan diri...jalan2 td so aku terjumpa nie....rasenyer sgt sesuai ngan aku yg jiwa kacau nie...huhuhuu...so tuk sesiapa yg rasa sgt tertekan skang...ape kata kite try wat benda2 kat bwah nie...


SOKONGAN
Dapatkan sokongan dari keluarga, pasangan atau rakan2 yang memahami dan sedia mendengar agar dapat mengurangkan tekanan.



SOLAT
Sembahyang dan mengingati Allah. Serahkan semua yang telah diusahakan padaNya.



DOA
Doa merupakan cara yang paling berkesan. Lafazkan dengan penuh keikhlasan dan pasrah, ia dapat menimbulkan ketenangan dalam hati.



MENTAL EXERCISE
Arahkan imaginasi kepada suatu yang positif@meditasi. Cari posisi yang selesa, pejam mata dan rehatkan otot2 kita. Tarik nafas dalam-dalam dan lepas perlahan-lahan. Bayangkan sesuatu yang menenangkan seperti ombak di pantai dll.



UBAH SUSUN ATUR RUMAH
Keadaan susun atur rumah yang tidak berubah kadangkala boleh menyesakkan diri. Cuba ubah susun atur rumah untuk merasakan suasana yang baru.



PENGURUSAN MASA
Setiap orang diberi 24 jam sehari dan hanya mereka yang bijak dalam mengendalikan masa akan mendapat faedah darinya.



PANDANGAN TERHADAP STRESS
Jangan pandang stress sebagai suatu yang negative kerana stress juga penting untuk meningkatkan kualiti hidup. Cara kita menangani stress akan memberi kesan kepada hidup kita.



TERIMA KEKUATAN DAN KELAMAHAN DIRI
Terima kekuatan diri sebagai anugerah dan percaya bahawa segala kelemahan masih boleh dibaiki.



BERSEDIA BERKONGSI MASALAH
Kongsi masalah dengan seseorang yang dipercayai. Sememangnya tidak semua orang disekitar kita boleh dipercayai tetapi percaya lah, masih ada orang2 sedemikian yang boleh membantu.



KRITIKAN NEGATIF
Pandang kritikan negatif sebagai sesuatu yang membina dan jangan biarkan ia melamahkan semangat.



LAKUKAN PERUBAHAN
Bersedialah untuk menerima saranan dari orang lain dan belajar untuk berkompromi.



JAGA HUBUNGAN BAIK
Hubungan baik dengan orang sekeliling penting untuk meneruskan hidup dengan bahagia. Cari jalan untuk menyelesaikan masalah yang timbul dengan cara yang terbaik untuk kedua-dua pihak. Minta maaf jika perlu.



KETAWA
Dalam keadaan yang sukar, tertawalah supaya dapat mengendurkan keadaan yang tegang.



BERGAUL DENGAN ORANG YANG POSITIF
Berada di sekitar orang-orang yang positif dan berhemah membuat diri kita turut merasa positif dan selesa.



✖‿✖ pape pun hanya kite yg boleh menangani segala masalah yg kite hadapi...berfikiran positif dgn menganggap segala yg berlaku ade sebab dan hikmah d'sebaliknya....☂

εїз credit to syok.org εїз

Masa tuk Cik εїз

Pesanan Cik εїз

Chit Chat


ShoutMix chat widget

Followers